Drengedrømmen i mange år

Der er næppe en dreng, der ikkfirefighter-848346_960_720e har drømt om at blive brandmand, og de fleste drenge alle stået med blanke øjne og kigget på brandmændene, når de med deres store biler kaster sig med dødsforagt ud i kampen med ilden.
Brandmændene står for mange som hverdagens helte, dem som kommer og redder dagen, og veteranbilerne står som et stille vidnesbyrd om den arv, der er givet over mange år. Brandbilerne er et symbol på, alle de mennesker, som en været en del af de forskellige brandkorps, der har bekæmpet ildebrande over hele landet siden de første brandkorps blev dannet for mange år siden.

Mange af de første brandkorps var frivillige. Det var de lokale mænd, der rykkede ud, når der gik ild i bygninger, og de ofrede ofte meget for at hjælpe med at slukke de brande, som alle frygter.
I dag er det at være brandmand noget, som er et job, hvor man stadig bliver set på som en helt, og hvor man får mange beundrende blikke fra børn, unge knægte og kvinder. Der er mange, der gerne vil være brandmand og køre i brandbil, da det er sammen med politimand en af de drengedrømme, som mange har, og man må da indrømme, at de røde biler med det blå blink har en nærmest magisk tiltrækningskraft på alle.
Selvom man for længe siden har måttet lægge drengedrømmen på hylden, så er fascinationen af brandbilerne der stadig, men der er mange, der udstiller de gamle brandbiler over hele landet og som fremviser veteranbrandbiler fra starten af til dem, som sidste år er gået på pension.
Hvis man virkelig er vild med veteranbrandbiler, så er der foreninger, hvor mænd samles om drengedrømmen og tager rundt og ser de forskellige biler, som er udstillet over hele landet og drømmer sig tilbage til dengang, de var knægte med ønsket om a blive brandmænd, når de blev voksne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *