Brandbilsrally – er det muligt? Er det ikke kun hurtige biler?

Rally er en form for race. Her ser vi hurtige biler, der kører om kap med uret, og den der er hurtigst om at komme gennem banen, har i sagens natur vundet. Ofte køres rally på landeveje, hvor der er masser af plads til at komme op i fart, så man kan komme hurtigt gennem banen. Her ser vi næsten altid – jeg siger næsten, da du senere ser, hvorfor det ikke er altid – biler, som er lavet til at køre hurtigt, og som kun kører på baner – og altså ikke på offentlige veje.

shutterstock_8462125Hvor kan du blive opdateret?

Der findes mange hjemmesider, hvor du kan blive opdateret om forskellige løb og generelle ting om hurtige biler. Et af mine foretrukne steder at læse om disse emner på, er på track-club.dk, som jeg finder utrolig hyggelig, informativ og spændende. Der bliver skrevet om en masse forskellige emner, som alle dog har én ting til fælles: Nemlig biler. Hvis du, ligesom jeg, elsker biler, så er denne hjemmeside helt sikkert et sted, hvor du kan få rigtig mange timer til at gå. Det kan jeg i hvert fald! Så jeg kan virkelig godt anbefale den!

Brandbiler og rally?

Ja, overskriften lyder som noget værre pjat. Men ikke desto mindst er den god nok. Faktisk har den svenske by, Trollhättan, afholdt et rally for brandbiler så sent som i år. Dog skal rally ikke tages i den bogstaveligste forstand. Denne arrangement er nemlig mest af alt en opvisning af de gamle brandbiler, som kommer til at køre rundt. Hele ideen med det er, at man kan komme ud – hele familien – og se de smukke, gamle brandbiler. Så derfor vil svaret til overskriften være: Både ja og nej. Ja, det er afholdt, og nej det var ikke et rigtigt rally.