Brandbilen og frygten

Alle kulturer har haft store brande, som har ødelagt mere end noget andet. De har ædt bygninger, ødelagt familier og været med til over hele verden at gør, at uerstattelige værdigenstande er gået tabt.
Der har altid været en frygt for ilden og dens ødelæggende effekt. Det er en dualistisk tanke, at ilden har været med til at give mennesket varme, været dets ven til madlavning, men samtidig også er det, som har ødelagt så meget for så mange.Fort-Kent-Fire-600x446
At der er mange, som ser de stærke og frygtløse mænd, der bekæmper det frådende bæst, der er ved at fortære alt, som helte, er der vel ikke noget at sige til, de står ansigt til ansigt med ilden, noget som er så frygtindgydende og samtidig fascinerende på samme tid, og de slås med det. De er jo helte, og der er forhåbentlig ikke nogen, som bestrider det.
Siden brandbilen kom frem, så er det den, som har været brandmandens bedste ven. Den har samlet kunne bringe alle brandmænd frem, og den har været en garant for at alt udstyr kommer frem på en gang, og at de har slanger, vand og alt med på en gang, så de kan slukke brande hurtigt og effektivt. Dette er lige meget, om det er en veteranbrandbil, der har udført arbejdet, som den er skabt til, eller om det er en anden brandbil.
Der var for en del år siden en gammel brandmajor i København, som sagde, at den bedste dag som brandmand, var en af de dage, hvor man ikke havde en udrykning, og den næstbedste var den, hvor alle kom med hjem uden at være komme til skade. Det er dedikation, mod og samarbejde, som skaber det, der kaldes for brandmandskorpset, og så er resten bare det udstyr, som man bruger, dog ikke brandbilen, da den har ofte et navn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *