Åbent hus med mere

Hvert år så er der dage, hvor man på brandstationerne kan komme ind og se, hvordan der bliver arbejdet på de forskellige brandstationer. Der er dage, hvor der er åbent hus, og man kan derfor komme ind og se, hvordan det hele foregår, 640px-HoustonFireDepartmentStation7og der vil være opvisning i, hvordan man slukker mindre brande, hvordan udstyret virker, hvordan en brandstation er indrettet og meget andet. Børn og voksne kan få nogle rigtig gode oplevelser, og især børnene kan møde nogle idoler og lære om deres arbejde, samt de kan lære at få den nødvendige respekt for ild og brand. Desuden kan alle børnene få lov til at se brandbilerne indvendigt, de kan få lov at tænde for lys og lyd, og de kan prøve brandmændenes udstyr og hjelme.

Der er også mulighed for et spændende indblik i røgdykkernes verden. En specialuddannelse for brandmænd, som går ud på at bevæge sig ind i bygninger med både store flammer og ulmende ild for at redde personer, som er fanget i bygningen og ikke kan komme ud.
Man kan desuden se, hvordan brandmænd kan redde folk ud fra høje bygninger, hvor trapper og elevatorer ikke længere kan benyttes på grund af faren. Her kan man se, hvor god form en brandmand skal være i, for det kræver sin mand at bære et andet menneske ned af en stige, der står lænet op af en brændende bygning.
Man kan også se de lærreder, som de kan spænde ud, hvor det er muligt for dem, som er fanget inde i bygninger at hoppe ned på og blive fanget som i et net. Dette kræver kræfter at holde, men de skal også kunne tale med de personer, som skal reddes for det kan være svært at få sig selv til at hoppe ud af en bygning, også selvom der er ild i den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *